Topbanner

Reklambanners förhandsgranskas inte på något vis av bloggen och kvalitén på det som marknadsförs är milt sagt varierande. Vid börsintroduktioner rekommenderar jag alla läsare att titta på min checklista för att utvärdera sådana erbjudanden (länk).

torsdag 13 augusti 2015

Krigsplan Vardia

Tillägg: Jag och Kenny har nu träffat Öresund och Lancelot Avalons förvaltare Tomas Meerits vilket du kan läsa om här. För den handfull läsare som hamnat på den här sidan då de sökt på krigsplaner om Åland rekommenderar jag den här artikeln istället.

Aktiemarknaden sågade den senaste planen som Vardia ledning presenterat och aktiens handlas nu omkring 1,2 kr (eller P/GWP 0,356). Om jag minns rätt så är det lägsta värdet jag någonsin sett en försäkringsportfölj i Sverige säljas för omkring 0,35 så Vardia ligger just nu på en riktigt låg prisnivå vilket speglar osäkerheten den osäkerhet som råder om Vardias framtid vilket ni kan läsa mer om på Aktiefokus.

Som småsparare blir man tyvärr ibland överkörd av ledningar som gynnar sig själva. Men i det här fallet finns det även andra möjligheter då svenska småsparare äger över 10 % av aktierna i Vardia och en väldigt stor andel av dessa aktieägare har läst om aktien hos bloggare såsom mig själv, Aktiefokus och Ägamintid. Därför har jag och Aktiefokus dragit igång en inventering där vi ber aktieägare som inte sålt sina aktier att skriva upp sig med namn, mejladress och hur många aktier de äger (svara gärna på insamlingen här). Målet med insamlingen är att kunna se om det finns en poäng med att samla ihop fullmakter från dessa ägare och delta på den extrainkallade årsstämman för Vardia. Med ett sådant deltagande har vi uppnå två mål.
 1. Tvinga fram en ökad transparens kring affären i syfte att minska riskpremien i aktien.
 2. Kunna delta i aktioner där större investerare såsom Mats Qviberg, Lancelot, Stein Erik Hagen eller Ivar Williksen bjuder ledningen motstånd.
Sedan vi publicerade undersökningen igår har vi redan passerat 1,5 % av det totala antalet röster i Vardia och de flesta större ägare har 5-6 %. Så vi har goda chanser att nå upp i en signifikant röststyrka och därigenom uppnå våra mål. Vi kommer aldrig att kunna styra bolaget själva, men vi kommer att antingen kunna stödja andra större investerare eller åtminstone få fram information som bättre redogör för varför det nuvarande alternativet skulle vara rimligt (och förhoppningsvis värt mer än 1,2 kr per aktie).

Alla investerare som är villiga att fortsätta äga sina aktier och överväger att skicka oss en fullmakt för att stödja denna plan bör därför anmäla sig här så att vi kan hålla er uppdaterade. Aktier i kapitalförsäkring får inte rösta så äger du aktierna i en kapitalförsäkring bör du vara villig att sälja dessa och köpa tillbaks dem i en ISK eller traditionell depå.

4 kommentarer:

 1. Jag håller verkligen tummarna för att ni lyckas stjälpa detta dårskap! Jag sålde tyvärr av allt när revisorn började bråka.
  Jag följer er kamp från sidlinjen... Kämpa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, men då har du åtminstone sparat in viss irritation =).

   Radera
 2. Kan inte avanza och nordnet skriva fullmakt för de aktier som ligger i deras kapitalförsäkringar på samma sätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Banken står som ägare för dessa aktier och de vill hålla sig utanför eventuella ägarkonflikter tyvärr. Jag ska flytta en del av mina aktier inför bolagsstämman av detta skäl (jag äger i ISK och kapitalförsäkring).

   Radera