Topbanner

Reklambanners förhandsgranskas inte på något vis av bloggen och kvalitén på det som marknadsförs är milt sagt varierande. Vid börsintroduktioner rekommenderar jag alla läsare att titta på min checklista för att utvärdera sådana erbjudanden (länk).

söndag 25 maj 2014

Norska aktiebloggar

Eftersom norska aktier är på modet bland svenska aktiebloggar tänkte jag försöka ta mig en titt på vilka bloggar som finns på andra sidan fjällkedjan. Tyvärr var sökningen inte särskilt framgångsrik och jag kunde bara hitta en aktiv blogg som låg inom min intressesfär och vid en snabb översyn ser inte något av bolagen ut att vara intressant för mig mig.

Bloggen heter Aksjeinvestor och portföljen ser ut enligt följande:

Golden Ocean Group 24,58%
Frontline 24,04%
Knightsbridge tankers 18,81%
Ship Finance International 16,43%
Sevan Drilling 2,49%
Avance Gas Holding 1,82%
Deep sea supply 1,70%
Mr Green 1,39%

Det fanns även en intressant blogg med namnet Valuefocus som dock verkar vara ett avslutat kapitel. Jag vet inte om intresset är lägre eller om jag helt enkelt har letat dåligt så jag får gärna tips från läsare om bra nordiska värdebloggar.

5 kommentarer:

 1. Man börjar undra varför det finns så många aktiebloggar i Sverige idag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade gott om bra aktiebloggar redan under Greklandskrisen och vi var tidiga med att få 40%20år som en hubb med sina läslistor vilket gjorde det lätt att få upp engagemanget.

   Det som oroar mig är snarare att antalet aktiebloggar som skriver "idag köpte jag..." har ökat.

   Radera
  2. Jo kan hålla med om det. Antagligen inte bloggar speciellt som är huvudgrejen. Nej det är som du säger att folk pratar om köp hela tiden. Aktiesnacket har flyttat in till fikarummet. T.ex. vet jag att det är många som plötligt vill prata om att köpa rysslandsfonder. Men det är få som pratar om strategier på lång sikt...

   Radera
 2. Det ser ungefär likadant ut i Danmark också, ganska intressant att det är så olika.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag undrar om du skulle vilja göra ett länkbyte med mig för att öka bådas trafik till våra bloggar?

  Jag använder en liveuppdaterad blogglista på höger sida av min blogg där alla mina besökare ser de senaste inläggen från bloggar som jag har länkat där. Förutom det så kan jag även erbjuda en länkplats under sidan "Aktiebloggar jag läser".
  Det betyder att du får en livelänk så fort du skriver ett inlägg på din blogg + en permanent länk till din blogg som gör att du kommer högre upp i googles sökmotorer!

  Är detta intressant för dig? Återkom gärna med vad du kan erbjuda eller när du har länkat till min blogg så löser jag länkarna på min blogg direkt! :-)

  Uppskattar svar även om du inte skulle vara intresserad av ett samarbete så jag vet att du har fått meddelandet och läst det!

  God Jul & Gott Nytt år!

  Med vänliga hälsningar
  Västkustinvesteraren
  www.vastkustinvesteraren.se

  SvaraRadera