Topbanner

Reklambanners förhandsgranskas inte på något vis av bloggen och kvalitén på det som marknadsförs är milt sagt varierande. Vid börsintroduktioner rekommenderar jag alla läsare att titta på min checklista för att utvärdera sådana erbjudanden (länk).

tisdag 12 januari 2021

En rasande start på året med nya inköp, uppköp och portföljregler

Ett av mina tre investeringsmål för 2021 var att Lägga mer tid på att titta närmare på aktietwitter, ett av mina vanligaste misstag har helt enkelt varit att jag lätt blir blind för bolag såsom Evolution Gaming och Awardit där namnen hela tiden passerar i pereferin men där jag aldrig riktigt tar tag i min egen analys. Två andra bolag som jag funderat på är Kindred och Angler Gaming som både var januari-kandidater i Pappakenos projekt "Twitterfonden" (länk) som är en fantastisk liten samtidsskildring av börsläget.Kindred började rusa i mellandagarna och jag insåg när jag skrev portföljrapporten att jag inte hade några goda skäl att inte köpa aktier i bolaget. Jag tycker om att skriva ned mina analyser innan jag gör inköpen men givet utvecklingen och förutsättningarna valde jag att köpa på mig vad jag brukar anse vara ett "fullstort" innehav. Från början definierade jag det som en summa som vid tillfället motsvarade cirka 8 % av portföljen. Sedan dess har jag haft två riktigt bra börsår vilket inneburit att ett fullstort nyinköp för samma summa nu är nere på  3,5 % av portföljen. Min trivselstorlek på portföljen är omkring 10-15 bolag så jag kommer att öka på storleken på mina normalinvesteringar framöver.

Därutöver har jag köpt på mig en del aktier i Angler Gaming och Nanalysis. Angler Gaming är helt enkelt en utökad satsning på iGaming-branschen där Angler Gaming har en intressant exponering mot marknader med låg digitaliseringsgrad samtidigt som man har låga kostnader och en förmåga att konkurrera även på mogna marknader som Sverige. Om Angler Gaming och Kindred är Twitterfavoriter spelar Nanalysis i den motsatta änden av skalan och jag kommer att skriva mer om det här lilla bolaget specialiserat på benchtop NMR när tillfälle ges. Sammantaget innebär det att kassan är nere på 6,58 % vilket är lägre än på mycket länge och portföljfördelningen ser ut på följande vis. 


Förutom omstöpningarna i portföljen har det varit osedvanligt många andra nyheter så här i början på året. Kindred lämnade idag en omvänd vinstvarning (länk) medan Nekkar igår ingick förlikning med MacGregor vilket innebär att man nu vet hur mycket av den massiva kassan som numera är tillgänglig för återinvesteringar eller utdelningar (länk). Sammantaget innebär det här att Nekkar är upp 36 % i år medan Kindred är upp 27,7 % även om jag missade de första två procentenheterna i den uppgången. 

Dessutom har Enlabs fått ett uppköpsbud med 1 % budpremie. Jag behöver uppdatera min värdering av Enlabs men ser inte det budet som särskilt intressant givet den urstarka marknaden och Enlabs marknadspositioner. Vi väntar även på nästa steg från Axkids styrelse där budet garanterat kommer att falla men vi inte vet vilka alternativa lösningar som styrelsen överväger för att stärka balansräkningen så det är spännande tider just nu i portföljen. 

1 kommentar:

  1. Intressant med en annorlunda portföljsammansättning än index. Lycka till / DM

    SvaraRadera