Topbanner

Reklambanners förhandsgranskas inte på något vis av bloggen och kvalitén på det som marknadsförs är milt sagt varierande. Vid börsintroduktioner rekommenderar jag alla läsare att titta på min checklista för att utvärdera sådana erbjudanden (länk).

onsdag 5 oktober 2016

Det går nu att kontakta mig på mejl igen

En kort uppdatering, jag strulade till det med mina mejlkonton i somras vilket satte min kontaktmejl (jarnvargen@gmail.com) ur spel. Om någon som inte fått svar verkligen vill ha svar och inte har fått det så är ni varmt välkomna att mejla igen.

Jag har även noterat att attityden till Investerar-SM har förändrats något sedan Lundaluppens dagar (länk till vad han tyckte). Personligen är jag våldsamt negativ till den här typen av jippon eftersom det ger personer fel bild av vad investeringar verkligen handlar om. Tävlingen är i princip en slumpmaskin där vissa deltagare har tur och andra inte har det, efter X antal dagar lyfter man sedan fram den som hade mest tur och försöker beskriva vinsten som resultatet av en lyckad strategi.

3 kommentarer:

 1. Investerar-SM? Höjden av fånighet. Finns ingen seriös spekulant eller investerare om man vill kalla sig så som skulle lägga tid på något sådant.

  Kom ihåg You can´t tell till you bet. Att sitta hemma vid köksbordet, och leka med fiktiva pengar kan alla göra. Det räknas inte. Det är när det blir allvar då man skall lägga riktiga pengar på bordet som man på något sätt arbetat ihop som man kan prata om att investera.

  I krönikorna finns en fin berättelse om detta. En man skulle utkämpa en duell. Hans hustru insåg att hon kanske skulle bli änka frågan blev: Are you a good shot? Duellanten menade att han kunde snap the stem of a wineglas at twenty paces.

  Hans hustru som var föga imponerade menade. Det är bra men kan du snap the stem of a wineglass while the wineglass is pointing a loaded pistol straight at your heart?

  Fiktiva pengar? Belåning av aktier? Det gäller att försöka hitta svaret på sådana frågeställningar om du skall lyckas som investerare.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett gammalt Simpsonsavsnitt har förövrigt en intressant parallel till att dra slutsatser i Investerar-SM. Homer från "säkra" tips på Amerikansk fotbollsmatcher och börjar betala för tips som han satsar på men misslyckas sen plötsligt.


   Lisa avslöjar sen scammen. Varje vecka skickar bolaget ut tips till folk där hälften får tips om ena laget och hälften det andra. Efter tre omgångar har man 12,5% av startgruppen kvar som då har "bevis" för att man är en vadslagningsexpert som kanske är värd att betala för.

   Investerings-SM har lite samma princip. Tävlingsformatet gynnar volatilitet och drivs av NGM-börsen som är viktad mot volatila produkter.

   De vet alltså inte på förhand vilka som kommer att vinna. Men de vet att det kommer att finnas en vinnare och den kommer sannolikt att ha använt en strategi som gynnar deras syften.

   Radera
 2. Väldigt intressant blogg. Jag bloggar själv lite om ekonomi. Här har jag skrivit om spartips t.ex.: https://fretagsverksamhetochekonomiblogg.wordpress.com/2016/08/29/5-oumbarliga-sparknep/

  SvaraRadera