Topbanner

Reklambanners förhandsgranskas inte på något vis av bloggen och kvalitén på det som marknadsförs är milt sagt varierande. Vid börsintroduktioner rekommenderar jag alla läsare att titta på min checklista för att utvärdera sådana erbjudanden (länk).

söndag 3 november 2013

Ett tips till alla studenter, att söka Anders Wall stipendium

Jag läste precis Anders Wall intervjun i Dagens Industri och påmindes om hur nyttigt det kan vara för alla läsare som fortfarande är studenter att söka stipendier.

Närmsta deadlinen är för Anders Walls stipendium inom området unga forskare där stipendiet delas ut till en ung student som bedriver forskning i en kreativ och entreprenöriell anda.

Andra stipendier som kan vara relevanta för bloggens läsare (eller yngre släktingar) är stipendiet i ung företagsamhet (gymnasiestudent som driver företag som projektarbete), de internationella stipendierna (student som vill arbeta på handelskammaren i London eller Shanghai) samt stipendiet för lantbruksutveckling (landsbygdsentreprenör under 30).

Stipendierna är sjukt stora (100 000 - 150 000 kr) och man blir dessutom en Wallumni vilket är ett nätverk som jag ibland varit i kontakt med och som håller ihop stipendiaterna vilka Anders Wall beskriver i artikeln såsom.

Vilken är den vanligaste frågan du får i dag?
”Jobbar du verkligen fortfarande?’ Absolut, högst upp på agendan står ordförandeskapet i Beijer Alma. Jag följer även mina stipendiater – 350 bonusbarn – och ser fortfarande mig själv som i karriären.”


Annars tycker jag att artikeln även är intressant då den tar upp det faktum att Anders Wall kunde ha gått i pension redan vid 40 (han är nu 82 och Sveriges äldsta styrelseordförande för ett börsbolag).

1 kommentar:

  1. Jag har lite mer info om stipendiet för unga forskare:

    Sista ansökningsdag för stipendieansökan är den 1:a december 2013. För ytterligare information, se www.ungaforskare.org/anderswall

    SvaraRadera