måndag 23 oktober 2017

Lista på intressanta bolag screenade utifrån #PrataPengars intervju med 40 % 20 år

Klicka på figuren för att göra den större.
40 % 20 år gästade aktiepodden #PrataPengar i senaste avsnittet vilket inspirerade mig att göra en lite snabb slagning på Börsdata utifrån de nyckeltal som han tog upp som särskilt viktiga. För den som är snål kommer dessutom programmet med en rabattkod för en månad gratis på Börsdata.se som är skapat av 40 % 20 år och är en fantastisk trevlig tjänst som jag använt för att ta fram tabellen här ovanför. Tabellen består av nyckeltal och gränsvärden som 40 % 20 år nämnde som viktiga i podden och några personliga favoriter. Screening är för mig aldrig mer än det första steget av flera i jakten på nya bolag men det är förvånande hur screeners med olika infallsvinklar kan generera nya uppslag och även identifiera vissa riktiga toppkandidater som är med i flera. I just den här screeningen är följande bolag sådana som jag bör komma ihåg för framtida analyser:

Bredband2: Min egen bredbandsleverantör, de har prisat in sig aggressivt i de öppna fibernäten och gör ändå vinst samtidigt som de har utrymme att höja priserna.

G5 Entertainment: Att jag inte trodde mer på min egen analys var ett stort misstag och just nu är bolaget för dyrt. Vad jag skrivit om bolaget finns tillgängligt här.

StrongPoint: Ett norskt bolag specialiserat på att hjälpa butiker att bedriva sin verksamhet mer effektivt. Med fokus på kontanthantering och fysiska butiker har bolaget rejäl motvind och låg värdering. Inte min typ av bolag men Fläderblom har skrivit en väldigt bra analys av bolaget här.

Raute: Ett finskt bolag som levererar utrustning och service till träindustrin. De ekonomiska nyckeltalen innebär att bolaget väldigt ofta förekommer i screeners och man är marknadsledande inom bland annat utrustning för plywoodindustrin. Min invändning är att sektorn är för komplex för att jag ska dra igång en analys.

Siili Solutions: Konsultbolag fokuserat på digitalisering med fokus på industriapplikationer och tekniktunga kapitalvaror. Har äntligen börjat producera rapporter på engelska vilket saknats tidigare.

Brdr. Hartmann: Världens ledande tillverkare av äggförpackningar? Precis som Raute ett bolag som alltid dyker upp i screeners men för låg tillväxt för min smak.

Tomra Systems: Långsiktig Investerings analys klargör varför det här är industribolaget nummer 1 på listan över bolag jag är sugen på.

I.A.R Systems: Programvaruutvecklare för inbäddade system som alltid är värt att följa.

Sectra: På tok för dyrt så länge jag kan minnas men värt att nämna då de en gång i tiden levererade realtidsdata via satellit till 40 % 20 år när ha var day trader.

HomeMaid: Städbolag fokuserat på RUT och sedan länge på min bevakningslista. Länk till analys.

Jag har en hel del andra bolag som jag funderar på också och kommer återgå till Laxanalyserandet nu när det lugnat ner sig på jobbet. Men särskilt Bredband2, Raute, Siili, HomeMaid och Tomra är bolag som jag ser som högintressanta samtidigt som de har en rimlig prissättning eller åtminstone bara är något dyrare än önskvärt för köp.

6 kommentarer:

 1. Tomra i en tillfällig dipp hade suttit fint...
  Vid en tidigare snabbanalys på Strongpoint tyckte jag att bolaget kunde börja bli intressant ungefär vid 10NOK - så det kanske är värt att ta sig en andra titt. Vill dock minnas att jag uppfattade intjäningen (och kassaflödet) som lite väl slagig då den var mycket beroende av enskilda utrullningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, slagighet och svårigheten med att räkna ut en realistisk bottenintjäning har fått mig att prioritera en analys lågt.

   Radera
 2. Ja denna tillverkare av äggkartonger tycks plötsligt finnas överallt:-)))

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av någon anledning blandade jag ihop bolaget med Harman-Kardon och har ignorerat det fram till den här screeningen. Så jag har missat det helt.

   Radera
 3. Aldrig för sent att hoppa på tåget. Denna äggkartongproducent erbjuder en rörelse med konjunkturstabila karaktärsdrag. Bolagets utdelningskapacitet är hög. Hartman befinner sig i en fas när skördetiden står för dörren, och frukterna av de ambitiösa investeringsprogrammen skall i ordets rätta betydelse verkligen skördas.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi jag tycker det låter sjukt att man kan tjäna så bra på den typen av produkt men jag får kolla.

   Radera