Topbanner

Reklambanners förhandsgranskas inte på något vis av bloggen och kvalitén på det som marknadsförs är milt sagt varierande. Vid börsintroduktioner rekommenderar jag alla läsare att titta på min checklista för att utvärdera sådana erbjudanden (länk).

torsdag 11 maj 2017

Min senaste satsning inom EdTech.

Som jag ibland nämner på bloggen är jag förutom mina aktieinvesteringar även har ett mer direkt intresse i företagande. Det senaste projektet har varit en EdTech-satsning för e-learning och systematiskt arbetsmiljöarbete. Eftersom vi nu har en färdig produkt och nöjda pilotkunder tänkta jag passa på att visa upp produkten här på bloggen.

Bakgrund
Sjukskrivningar orsakade av stress, utmattning och psykisk ohälsa ökar kraftigt vilket bland annat föranlett ett ökat arbetsgivaransvar för den psykosociala arbetsmiljön (AFS 2015:4). Ökade psykosociala problem påverkar oss alla, men för företag med kvalificerad och specialiserad personal blir kostnaderna särskilt höga när sjukskrivningar och personalomsättning ökar.

Med en bra arbetsmiljö där alla medarbetare är delaktiga i det systematiska arbetsmiljöarbetet kan vi vända trenden. Med Praktisk Arbetsmiljö - för medarbetare får du allt för att komma igång med arbetet för social och organisatorisk arbetsmiljö, det är dessutom lätt att komma igång och effektivt att genomföra då arbetet sker online och kan passas in även i ett fullspäckat schema då de anställda själva väljer när de ska ta del av materialet.

Praktisk Arbetsmiljö – för medarbetare hjälper dig att förbättra arbetsmiljön på din arbetsplats samtidigt som ni uppfyller arbetsmiljöverkets föreskrifter i AFS 2015:4 genom att du kan:
·         Engagera alla dina medarbetare
·         Gör alla medarbetare medvetna om sin arbetsmiljö
·         Dokumentera och följa upp arbetet systematiskt


Besök https://praktiskarbetsmiljo.se/ eller mejla helena@hariett.se för mer information eller att testa produkten. Produkten är enkel att komma igång med och administrera men för beställningar innan sista maj erbjuder vi även gratis administration av medarbetargrupper som registreras.

5 kommentarer:

 1. Bra tänkt. Men det OLUSTIGA i detta sammanhang är att våra politiker skapar än fler sjukligt detaljerade och resurskrävande regleringar. Tittar man sedan på var de gigantiska problemen med stress, sjukskrivningar etc är som värst, så är det i offentlig sektor. Och vilka är arbetsgivare där? Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämförelsen med offentlig sektor påminner mig om en diskussion vi hade på Uppsala universitet om behovet av mångfald och att detta skulle lösa teknologernas problem med låg empati som en studie från Linköping nyligen konstaterat (kvinnodominerade program som sjuksköterska hade högst och var därigenom framtidens ledare).

   Det blev förvirrat när jag påpekade att studien i kombination med arbetsplatsundersökningar visade på att studentgrupper med hög genomsnittlig empati ofta hamnade i yrken karaktäriserad av dålig psykosocial arbetsmiljö.

   Om det berodde på offentlig sektors överrepresentation i högempatiområden eller på t.ex att hög empatisk förmåga inom vissa grupper ökar risken för att vara en mobbare hann jag däremot aldrig lista ut.

   Radera
 2. Ett nytt Vitec tar form. Lycka till!

  S&U

  SvaraRadera
  Svar
  1. EdTech är en grymt fragmenerad bransch och det skulle inte vara fel 😀

   Radera
  2. Kör bara! Lycka till 👏

   Radera