Topbanner

Reklambanners förhandsgranskas inte på något vis av bloggen och kvalitén på det som marknadsförs är milt sagt varierande. Vid börsintroduktioner rekommenderar jag alla läsare att titta på min checklista för att utvärdera sådana erbjudanden (länk).

måndag 27 maj 2013

Bra marktäckare för trädgården?

Just nu jobbar jag på en bolagsanalys men den är tyvärr inte riktigt klar att lägga upp. I väntan på inlägget tänkte jag därför utnyttja bloggutrymmet i ett desperat försök att få tips om trädgårdsarbete.

De läsare som följer bloggen noga la säkert märke till att jag under vintern har flyttat ut på landet där hushållet numera hyr en villa. I anslutning till villan har vi även 750 kvm kirskål som vi ämnar omvandla till en trädgård. Personligen är jag svagt positiv till kirskålen eftersom den är grön, ätbar och inte behöver vattnas men den andra halvan av familjen besitter ett aningen mer estetiskt sinnelag vilket innebär att den skall utrotas.

Vi kommer självfallet inte att kunna underhålla hela trädgården utan jag räknar snarare med 100 kvm gräsmatta, 20 kvm trädgård och 30 kvm odlingsmark men resten bör täckas upp med någon form av marktäckare.

Hittills har jag identifierat tre växter som verkar attraktiva:

Flocknäva
http://gladigront.se/marktackare-istallet-for-ogras-och-bra-nyborjarblomma/

Gullgröna
http://anne-liesparadis.blogspot.se/2012/05/marktackare.html

Eller för slänten, backtimjan
http://www.impecta.se/sv/artiklar/backtimjan.html

Har bloggens läsare några egna förslag eller tips om lämpliga bloggar för oss att börja läsa? Det finns oerhört mycket bra information på internet, men personer som tar sig tid att blogga brukar även lägga mer tid på sin odlingslotter än vad vi har möjlighet att göra. Eftersom vi även är osäkra på hur länge vi bor här så är det bra om det är en snabbväxande och hyffsat billig marktäckare.

Tips om andra roliga växter att odla tas också tacksamt emot.

Uppdatering: För den som vill följa mina öden och äventyr i trädgården så har jag skapat en systerblogg som kommer ha en ganska låg uppdateringsfrekvens: Trädgård för en urban personlighet.

9 kommentarer:

 1. Myskmadra. Sägs vara en av få som klarar av att konkurrera ut kirskål. Vi har testat med fint resultat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var ju supersnygg och fick bra recensioner i Allt om trädgård.

   Hur många år tog det och var fick ni den ifrån?

   Radera
  2. Vi köpte en eller två plantor i en vanlig handelsträdgård, och det tog kanske två år för den att sprida sig över den lilla slänt vi behövde täcka.

   Radera
 2. Maskrosor är suveräna marktäckare och man behöver inte ens plantera dem. De kommer ändå :-)

  SvaraRadera
 3. Jag skulle tipsa om Smultron, grönt, slipper nån vård alls och jätte gott att äta. Dock kan det sprida sig lite väl mycket in i gräsmattor och dylikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det här med ätande är en stor motivation för mig så det kan nog fungera i lerjorden här.

   Radera
 4. Hej, ser att du tipsat om min sida, tack! Nu har du kanske hunnit plantera, annars hittar du många fler marktäckare på min blogg, här tex http://gladigront.se/lattskott-marktackande-buske-med-goda-bar/, och dagens inlägg är också bra. Jo nog lägger jag mycket tid på min trädgård, hinner därför så lite med att hänga med på aktiemarknaden, men här finns ju bra sådana tips ser jag. Funderar på preferensaktier med bra utdelning ex Klövern så jag ska läsa lite här.Hälsn Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt med crossovers =).

   Förutom mitt inlägg som är lite gammalt (men med bra grundtankar) så kan jag tips om Börspodden. http://borspodden.se/avsnitt-21-fastighetsspecial/

   ANJA var ett intressant tips som skulle kunna fungera i det lite skuggigare hörnet av trädgården. Dessutom skulle bären kunna passa bra i nästa års version av vår blåbärsglögg som står och puttrar i förrådet.

   Radera